Elektronikus beiratkozás

Az elektronikus beiratkozás menete  a 2019/2020-as tanévre felvett diákok esetében

 A SZÜLŐ TEENDŐI

 Az e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-jétől megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2019. június 18-án 24 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.

Az elektronikus beiratkozás folyamat a következő 4 lépésból áll: 

  1. lépés:Gondviselői jogosultsággal BKI ügy(Beiratkozás középfokú intézménybe) indítása.
  2. lépés:BKI ügy minden űrlapjának kitöltése
  3. lépés:A BKI ügy beküldése.
  4. lépés:Személyes megjelenésa beiratkozás napján 2019. június 20-án (csütörtök) a Gimnáziumban 9 és 12 óra között.

 

  1. lépés:

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

  1. a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre.

 Az e-Ügyintézés felületen az Ügyintézés indítása menüt kiválasztva megjelenik az indítható ügyek listája. Ebből a Beiratkozás középfokú intézménybe ügyet kell kiválasztani és elindítani. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

  1. b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Megjegyzés: A meglévő KRÉTA-s gondviselői belépés használata - amennyiben van - azért előnyösebb, mint az ideiglenes létrehozása, mert a KRÉTÁ-s gondviselő belépés esetén a rendszerben tárolt személyes adatokat a program automatikusan betölti a beiratkozásos űrlapokra, így azokat nem kell beírni.

  1. lépés:BKI ügy minden űrlapjának kitöltése

A szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat.

  1. lépés:A BKI ügy beküldése.

Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

  1. lépés: Személyes megjelenés a beiratkozáson

A Budakeszi Nagy Sándor József Gimnáziumban a beiratkozás időpontja 2019. június 20. (csütörtök) a 9 és 12 óra között.

A beiratkozásra eredetiben el kell hoznia a következőket:

- A tanuló személyi igazolványa

- A tanuló lakcímkártyája

- A tanuló TAJ kártyája

- A tanuló születési anyakönyvi kivonata

- Az okmányirodában kapott NEK azonosítót tartalmazó lap

- A tanuló általános iskolai bizonyítványa

Az általános iskolai bizonyítvány a beiratkozáskor a középiskolában marad, hiszen a beiratkozás tényét abban záradékolnunk kell.

További információk  itt megtekinthető.

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com