Határtalanul logó

Comenius projektek

 


 

Budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium

 

A projekt hat iskola közreműködésével valósul meg. Partnereink Erdélyből (magyar tanítási nyelvű iskola Kézdivásárhelyről), Törökországból, Olaszországból, Spanyolországból és Görögországból vannak. A projekt nyelve angol.

A 2014-es évi Erasmus+ projekt pályázati kiírásának fő prioritása a tanári munka színvonalának emelése volt, annak érdekében, hogy az iskolát vonzóbbá tegyük a diákok számára. Szeretnénk a 21. század diákjait újabb módszerek bevonásával tanítani, újfajta megközelítéseket keresni a hatékony oktatáshoz, felhasználva a diákok által annyira kedvelt IKT eszközöket, melyek segítségével talán szívesebben fognak tanulni, jobb eredményeket fognak elérni. Ennek megfelelően projektünknek az a célja, hogy létrehozzunk olyan digitális feladatgyűjteményeket különböző tantárgycsoportokban, melyek érdekes, a tanulókhoz közelebb álló, az életben valóságosan is megoldandó feladatokból állnak, s ezért jobban motiválják a diákokat a tanulásban.

A projekt két éve során kettő tanári találkozó lesz, amikor a tanárok tantárgyuknak megfelelő csoportokban állítják össze a feladatokat a diákok számára. Hat ország tanárai hozzák az ötleteiket, s biztosan nagyon hasznos lesz számukra ez a fajta munka. Tanáraink is angolul dolgoznak majd, így nyelvi ismereteik fejlődnek majd, ami később nagy segítséget jelenthet angol nyelvű szakmai cikkek olvasásánál, külföldi továbbképzéseknél.

Az ezeken a találkozókon összeállított komplex feladatokat a diákok megkapják, megoldják, s feltöltik az Internetre a megoldásokat. A tantárgycsoportok havonta váltják egymást, így minden hónapban lesz megoldandó feladat számukra. Négy mobilitás lesz, azaz a diákok négyszer találkoznak, más- más partner ország iskolájában, ahol nemzetközi csoportokban oldanak meg hasonló feladatokat. A mi diákjaink Erdélybe, Spanyolországba és Törökországba utaznak majd, illetve mi is fogadjuk majd a másik öt ország diákcsoportjait. Ezektől a találkozóktól azt várjuk, hogy a nemzetközi csoportokban folyó munka további motivációt jelent majd tanulmányaikban. Mivel a projekt nyelve angol, a diákok minden munkájukat angol nyelven végzik, töltik fel az Internetre.

Különböző módszerekkel megpróbáljuk majd a projekt eredményeit mérni a tanárok és a diákok szempontjából is. Mérjük majd a nyelvi fejlődést, a motiváció milyenségét, illetve a diákok tantárgyi eredményeit is.

Tanári Projekttalálkozó, Athén 2015 január 22-26. 

képek 

Magyarországi projekttalálkozó 2015 március 18-23.  

képek

Kézdivásárhelyi nemzetközi találkozó 2015. szeptember 20-27. 

képek

videó: 


Tanári Projekttalálkozó, Pozzuoli (Olaszország) 2015 október 19-25.

képek

Diáktalálkozó, Riudoms (Spanyolország) 2016 február 13-21. 

élménybeszámoló

 képek

 video:


 Diáktalálkozó, Budakeszi 2016 április 18-22.

képek

videó: 

https://youtu.be/umyrvT_z_y8" type="application/x-shockwave-flash" width="380" height="312"> https://youtu.be/umyrvT_z_y8;" />

 Diáktalálkozó, Székelyföld 2016 július 17-24.

 képek  

 

adó 1%

 

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com